ponedeljek, 28. oktober 2013

Story telling

 Digital story telling oziroma digitalno pripovedovanje zgodb je učenje prek slik ali nekaterih drugih multimedijskih gradiv, katero ponavadi predstavi v digitalni obliki.
Velikokrat se take predstavitve uporabijo, da privabimo zanimanje gledalcev in poslušalcev.

Pregledala sem nekaj strani, ki nam omogočajo, da sami ustvarimo svojo digitalno zgodbo. Najbolj sem pregledala naslednje tri, katere bom tudi opisala.
1) ZOOBURST (http://www.zooburst.com/ ): Ta stran se mi zdi zelo uporabna, ko želimo predstaviti neko gradivo mlajšim osebam oziroma osnovnošolcem ali želimo otroke naučiti določeno snov, na bolj zabaven način. Otroci se lahko hitro naučijo dela na njem, saj ni težko razumeti.
2) STORYBIRD (http://storybird.com/): Na tej strani se najde veliko zgodb, ki so narejene predvsem za zabavo in ne na poučen način. To se mi zdi super, sam poleg učenja vedno potrebuješ, nekakšno zabavo in najlažje se je učiti, če se zraven tudi zabavaš. :)
3) PREZI (http://prezi.com): Prezi je narejen predvsem za predstavitve. Je naprednejši od PowerPointa in še zanimivo je gledati, kako potuješ čez celo predstavitev in ne samo čez strani predstavitve.

Ker rada učenje povežem tudi z zabavo, sem se poigrala in ustvarila svojo zgodbo v Storybird, katere rdeča nit je fotografija. Če te zanima, kaj se v zgodbi zgodi si poglej naslednji link. ;)

Zgodba: http://storybird.com/books/fotografinja/?token=d5gz8hk5cw

ponedeljek, 21. oktober 2013

Sorodne spletne strani in dnevniki

Ker študiram na Pedagoški fakulteti, dvopredmetni učitelj matematika- računalništvo, sem poiskala nekaj spletnih stvari, ki so zanimive in hkrati vsebujejo katero izmed teh dveh tem.

SPLETNE STRANI:
1. http://www.fri.uni-lj.si/si/izobrazevanje/poletna_sola/ : to spletno stran sem izbrala, ker prikazuje kako učiti računalništvo od začetka do tistih, ki že zelo dobro programirajo. 
2. http://devetka.net/index.php?r=-1&p=30&t=-1&n=-1&u=-1&sid=17da4a173bd7684fa7eb8b83e06a921c : na tej spletni strani najdete veliko nalog iz teh dveh področij.
3. http://www.e-um.si/ : pravtako na tej strani najdete naloge iz matematike, katere pa so nekoliko težje kot na prejšnji povezavi.

SPLETNI DNEVNIKI:
1.http://ma-humor.blogspot.com/ : Na tej povezavi najdete nekaj matematičnega humorja.
3.http://blog.unikati.eu/index.php/tag/racunalnistvo/ : Na temu blogu je veliko več stvari kot le matematika in računalništvo, je pa prav na tej povezavi hitra zgodovina računalništva, ki je zelo zanimiva.

Lepo branje!

Nekaj malega za začetek...

Za pisanje spletnega dnevnika oziroma bloga, in ne spletne strani, sem se odločila zato, ker ga še nisem pisala in bi rada raziskala novo področje, saj sem spletne strani že urejala. Na tem blogu boste lahko brali vse o fotografiji, ki je moja osrednja tema pri predmetu IKT za poučevanje računalništva.
To temo sem si izbrala zato, ker je eden mojih hobijev prav fotografiranje in bom združila učenje z zabavo.

                                                                                Foto: Sandra Toni

Vsak teden bom opisala in prikazala eno projektno nalogo, ki bo prikazala delo s fotografijo in na kakšne načine jo lahko uporabimo.

Upam da vam bo moj blog všeč. Vesela bom vsakega komentarja in kritike za izboljšanje tega bloga. Najlepša hvala za oglede in komentarje že v naprej in veselo branje. ;)