ponedeljek, 28. oktober 2013

Story telling

 Digital story telling oziroma digitalno pripovedovanje zgodb je učenje prek slik ali nekaterih drugih multimedijskih gradiv, katero ponavadi predstavi v digitalni obliki.
Velikokrat se take predstavitve uporabijo, da privabimo zanimanje gledalcev in poslušalcev.

Pregledala sem nekaj strani, ki nam omogočajo, da sami ustvarimo svojo digitalno zgodbo. Najbolj sem pregledala naslednje tri, katere bom tudi opisala.
1) ZOOBURST (http://www.zooburst.com/ ): Ta stran se mi zdi zelo uporabna, ko želimo predstaviti neko gradivo mlajšim osebam oziroma osnovnošolcem ali želimo otroke naučiti določeno snov, na bolj zabaven način. Otroci se lahko hitro naučijo dela na njem, saj ni težko razumeti.
2) STORYBIRD (http://storybird.com/): Na tej strani se najde veliko zgodb, ki so narejene predvsem za zabavo in ne na poučen način. To se mi zdi super, sam poleg učenja vedno potrebuješ, nekakšno zabavo in najlažje se je učiti, če se zraven tudi zabavaš. :)
3) PREZI (http://prezi.com): Prezi je narejen predvsem za predstavitve. Je naprednejši od PowerPointa in še zanimivo je gledati, kako potuješ čez celo predstavitev in ne samo čez strani predstavitve.

Ker rada učenje povežem tudi z zabavo, sem se poigrala in ustvarila svojo zgodbo v Storybird, katere rdeča nit je fotografija. Če te zanima, kaj se v zgodbi zgodi si poglej naslednji link. ;)

Zgodba: http://storybird.com/books/fotografinja/?token=d5gz8hk5cw

Ni komentarjev:

Objavite komentar